Vaše življenje je zrcalo vaših misli

»Vse, kar nosite v sebi, privabljate v jutrišnji dan. Vesolje se odziva na vse vaše misli, občutke, želje, hotenja, zahteve …  Zato naj vas vodijo dobra občutja. Takšna, ob katerih se počutite prijetno, ob katerih vam je toplo pri srcu. Občutite hvaležnost.  Vredno si je zapomniti, da je Vesolje naš Stvarnik, naš najboljši prijatelj, ki je zmeraj v naši bližini in nas vodi ter podpira v vsaki naši najmanjši misli …« (M. Oderlap)

Gotovo vam je kdo že povedal, da ste čudovito bitje. Nekaj najbolj veličastnega, kar je Vesolje ustvarilo. Če vam tega ni še nihče povedal ali pa to slišite premalokrat, vam zdaj povem jaz – in to preberite še enkrat in še enkrat in še enkrat … Ste čudovito bitje! 

Ko sem nekoč opazovala svoje življenje, se mi ni zdelo nič v njem strašansko čudovitega. Kaj pa je sploh tako posebnega? Ja, ne počnem ravno običajnih reči, a kaj potem. Vsak človek kaj počne. Imam pa res srečo, da svoje delo opravljam z vso srčnostjo. No, pa smo tam … Je to sreča ali sem si to priklicala v svoje življenje? Saj ste gotovo že kdaj slišali, da lahko v svoje življenje vse prikličeš, kajne? Zmanifestiraš. Tako dobre kot slabe reči. Tudi jaz sem to večkrat slišala. Da je Vesolje vedno na naši strani in nas podpira. A nekako nisem bila prepričana, da bi to lahko bilo res. Zakaj pa sem potem imela tako katastrofalen dan? Zakaj ne srečam nekoga, ki bi me imel res rad? Zakaj se že dva dni trudim s pisanjem dobrega scenarija za enega izmed koncertov, pa ne gre in ne gre? Me tako Vesolje podpira? Hvala, Vesolje, take »podpore« res ne potrebujem, sem bila jezna. In tako so minevali dnevi, tedni, meseci  in leta … Enkrat je šlo malce gor, pa spet na hitro dol … Pa si nejevoljen, čemeren, včasih našpičen, mah, to je vse brez zveze … Kam gre za svet? Tako ali tako iz vsega tega ne bo nič … Skratka, povsod najdeš kakšen minus, da lahko nergaš. To ti kmalu pride že skoraj v navado … 

FOTO: PIXABAY

Nato pa mi je prijatelj po pošti poslal eno izmed knjig svetovno znane avtorice Louise L. Hay. Na hitro sem jo odprla … Joooj, spet neka filozofija, kako je Vesolje na naši strani, pa kako meditiramo, izurimo um, privabljamo ljubezen … Mah, vse to je brez zveze. To ni zame. Meni se tako kaj takega še nikoli ni posrečilo. Sicer pa je vse to tako en larifari. Takšne so bile moje misli … Knjigo sem nato preprosto pospravila v  nočno omarico, med drugo šaro, ki je bila tam. Morda zato, ker se mi ni dalo razglabljati o tem, zakaj enim gre vse po maslu, drugim ne, ali pa ker so se mi vse to zdele nekakšne nedosegljive čarovnije, ki v praksi tako ali tako ne delujejo. Pesimistične misli so mi krojile vsak trenutek dneva …  Potem sem nanjo popolnoma pozabila. 

Minevali so meseci in tako sem po naključju – no, najbrž je tako moralo biti – brskala po predalu in ponovno naletela nanjo. Na hitro sem jo prelistala. Moj pogled se je ustavil pri stavku: »Vesolje nas povsem podpira v vsaki misli, za katero se odločimo in v katero verjamemo.« Hm … Še dolgo v noč sem razmišljala o tem … Čez čas sem tudi v delu N. D. Walscha zasledila … Vsaka misel je ustvarjalna. Misel je čista energija. Misel je večna. Opa, sem si rekla! Spet smo pri mislih … Prenekatera dela, ki sem jih brala, vsa so govorila o mislih, ki ustvarjajo svet okrog nas … Kaj pa če dopustim, da bi bilo vse to res, sem razmišljala. Recimo, da me Vesolje najprej res podpira pri mojih mislih … Aha, tako torej to gre. 

Najprej je treba spremeniti misli in prepričanja … Toda, kako? Saj vendar mislim dobro, pozitivno … Mar res, sem se vprašala? So moje misli res zmeraj pozitivne, se ob njih prijetno počutim? Ne, seveda ne. Mnogokrat me je strah in moje misli so slabe. Pomislim na najhujše, delam si najbolj slabe scenarije in precej »uspešna« sem v tem, da imam skrbi na zalogo vedno dovolj. Tistih negativnih, seveda. Znam biti tudi precej čemerna, nejevoljna, lahko sem pravi nergač. V bistvu, če sem iskrena, imam slabih in prestrašenih misli več kot tistih dobrih, prijetnih, pozitivih … Čez čas sem ugotovila, da se natanko tako odraža moje življenje … Moje misli so zrcalo mojega življenja. In Vesolje me res podpira. V dobrih in slabih mislih …. Kako bi potem lahko pričakovala, da se bo življenje obrnilo na bolje, če so moje misli velikokrat nergaške …  Čas je torej, da začenjam spreminjati misli, sem sklenila. Priznam, ni preprosto. Veliko samokontrole je potrebno. A se da! In meni se je obrestovalo. 

FOTO: PIXABAY

Najprej sem trdno sklenila, da začnem Vesolju zaupati. Ko mi kakšna stvar ni šla najbolje od rok, sem si preprosto rekla: »Vse bo v redu, Vesolje me podpira. Nimam se česa bati. Ni me strah.« Vse to sem si ponavljala dan za dnem, vedno in znova. Od prijateljice sem v dar dobila svetlobni napis, ki je ponujal vse črke abecede. Nanj sem zložila poved VSE JE OK. Napis je še danes v naši dnevni sobi …  Začenjala sem biti pozorna na svoje misli, na to, kako sem se ob mislih počutila. Bila sem pozorna, da sem imela v glavi tiste misli, ki mi koristijo, ki mi služijo, me podpirajo in ob katerih sem se dobro počutila  … Danes si zaslužim največjo kepico sladoleda. Danes je dan, ko se bom veliko smejala. To jutro sem pa res lepa! Danes vem, da bom prišla pravočasno. Zaslužim si biti ljubljena. Ooo, kako čudovita je pomlad. 

Zelo pomembno je, da sem se ob vsaki misli počutila prijetno. Če sem se počutila slabo, sem vedela, da misel ni prava, in sem jo kar najhitreje odgnala. Tako sem začela dvigovati svojo vibracijo (o tem v prihodnjih blogih). V svoje življenje sem želela »privleči« vse tisto, kar mi pripada, ljubezen, družino, ne le znancev, ampak tudi iskrene prijatelje … Potem pa sem vztrajala, vztrajala in vztrajala … Razmišljala sem o dobrem počutju, o lepih rečeh, o najbolj sladki ljubezni … Občutek ob izboru pozitivnih, toplih, prijetnih misli je bil res prekrasen … Začela sem ceniti, biti hvaležna za to, kar že imam (o tem sem pisala v prejšnjem blogu). 

Nihče drug ne more čutiti kot vi, nihče se ne more dotakniti vaših misli in občutij. In s tem lahko ustvarjate. Verjemite mi. Vaše misli so začetek ustvarjanja vaše realnosti. Poglejte okrog sebe … Če so vaše misli črnoglede, če kar naprej tarnate, se pritožujete, stokate in ste nezadovoljni, je tako tudi vaše življenje. Če pa ste resnično vedri, če občutite hvaležnost, če cenite, kar imate, ste resnično spoštljivi do ljudi in reči, potem je vaša nova realnost tik pred vhodnimi vrati.  Vaše življenje je odraz vaših misli. Ko sem se tega tudi jaz zavedala, sem se počutila neustrašno. Če torej spremenimo misli, kmalu postanemo povsem mirni in umirjeni. S svojimi dobrimi občutki lahko razveselimo tudi druge … Ob vas se bodo mnogi počutili veliko prijetneje, pa tudi vi boste znali uživati v njihovi družbi. 

FOTO: LASTEN ARHIV

Verjemite mi, Vesolje vam bo vse, kar dobrega dajete in resnično srčnega mislite, vrnilo. In še nekaj sem se naučila, kar toplo polagam na srce tudi vam: potrpežljivosti. Sprememba misli zahteva veliko potrpežljivosti. Na to premnogokrat pozabljamo. Vztrajajte, ne dajte se! Tudi jaz sem vse želela takoj zdaj. A Vesolje vedno dobro ve, kaj in kdaj je prav za nas. V bistvu Vesolja nisem ničesar prosila. Zgolj zaupala sem mu,  obenem pa sem bila hvaležna za prav vse v življenju (ne pozabimo na pisanje zahval) in potrpežljivo, korak za korakom spreminjala misli. 

Sreča privlači srečo. Ljubezen privlači ljubezen. Dobro privabi dobro. Če hočete biti srečni, se morate najprej počutiti tako. Vem, morda v tem trenutku niste srečna oseba. Kako naj bi se potem počutili srečno? S spremembo misli. Z malenkostmi, ki jih lahko vnesete v svoj dan, ki vas bodo osrečevale. Gotovo je kakšna. Morda zjutraj pozvonite pri sosedi in ji prinesete kakšno malenkost iz trgovine. Tako dobro se boste počutili. Začnite pomagati drugim. Iskreno. In pazite na svoje misli … Vse je odvisno je od vas … Vesolje vas posluša … V vsaki najmanjši misli … 

Da ne pozabimo: 

Recept za srečo dobrih misli 

Zaupajte Vesolju. To mu večkrat povejte. V mislih ali na glas. 

Vedite, da bo vse dobro. Da je vse tako, kot mora biti. 

Izbirajte misli, ob katerih se počutite prijetno, misli, ki vam služijo, vas podpirajo. 

Cenite in bodite hvaležni za vse, kar že imate. Zahvale pridno zapisujte.

Bodite potrpežljivi. Vztrajajte, vztrajajte, vztrajajte. 

Vesolje vas posluša in izpolnjuje vaše dobre in slabe misli. Naj bo prvih čim več.

VAM JE BLOG VŠEČ? VAŠE MENJE MI VELIKO POMENI…