O MENI

Maja Oderlap se je rodila 16. maja v Slovenj Gradcu, kot prvorojenka mami Dragici in očetu Štefanu. Svoja otroška in najstniška leta je preživljala v Plešivcu, majhni vasici nekaj kilometrov stran od Velenja. Že od rosnih let je golija ljubezen do glasbe in oderskega nastopanja. Kot dekletce je v osnovni šoli prepevala in povezovala šolske dogodke, kotosnovnošolka je nastopila tudi v oddaji Veseli tobogan, kasneje na takrat izjemno priljubljenih Karaokah.

S 16-imi leti je dobila povabilo v prvi ansambel Letni časi, leto kasneje se je pridružila ansamblu Roberta Goličnika, v študijskih letih pa je sodelovala tudi s prleškim ansamblom Štrk. Dvakrat je uspešno nastopila na Festivalu narečnih popevk v Mariboru, pa na festivalu Fens v Kopru, sodelovala z Brendijem in njegovimi barabami, s skupino Pop design, Pihalnim orkestrom Zarja Šoštanj ter nastopila na mnogih drugih odmevnih dogodkih, ter na radijskih in televizijskih oddajah.

V Mariboru je uspešno zaključila študij ekonomije, a glasba ter televizija sta bili vedno njeni največji ljubezni. Leta 2012 je po 20-ih letih obudila skladbo Vem jokala bom, ki so jo poslušalci takoj vzeli za svojo. Sledile so skladbe Jager muzikant, Bodi malo moj, Zato pa pijmo, Vse zvezde z neba, Me znaš še objeti, Dva koraka in druge. Sodeluje z najeminentnejšimi avtorji glasbe in besedil. Pod njene pesmi se podpisujejo: Matjaž Vlašič, Boštjan Grabnar, Saša Lendero, Mihael Hercog, Irena Vrčkovnik, Boštjan Podlesnik, Rok Švab, Igor Podpečan, Brendi in drugi priznani, slovenski pisci.

Poleg glasbenega udejstvovanja je svojo televizijsko pot začela na regionalni televiziji VTV Velenje, v sodelovanju z Domnom Hrenom je pripravljaja tudi oddajo za TV Pika, nato je šest let sodelovala s televizijo Golica TV, danes je urednica in voditeljica televizije Veseljak. Z glasom pa razveseljuje tudi radijske poslušalce radia Veseljak in radia Velenje.

Maja svojega občinstva nikoli ne pusti ravnodušnega: s svojo preprostostjo in dostopnostjo navdušuje kot voditeljica in kot pevka. Za pravo zabavo poskrbi kot solistka ali v sodelovanju z njeno spremljevalno skupino – Power band.